­

Ghid utilizare casa marcat Eltrade A100-01 / A100S

     La pornirea casei (tasta "ON"), daca este setat doar un singur operator si fara parola, se va intra direct in vanzare. Daca sunt mai multi operatori, va aparea pe ecran "--------", si trebuie introdusa parola utilizator, apoi tasta TOTAL pentru a intra in vanzare

Vanzarea :

Se introduce cantitatea (ex: 3) se apasa tasta X, se introduce PRET (ex.12.30) se apasa tasta VD, se introduce Nr. Articolului (ex:5) - se apasa tasta PLU se apasa STL (pentru a verifica valoarea totala a bonului). Daca avem mai multe produse pe acelasi bon, se vor repeta pasii de mai sus pentru fiecare produs in parte - TOTAL (pentru a finaliza vanzarea)

Anulare

– Pentru anularea unui bon , daca nu a iesit hartie se anuleaza apasand tasta "CL" dupa care se reia de la inceput;
– Pentru anularea unui bon, daca a iesit hartie dar nu s-a apasat TOTAL, se anuleaza apasand tasta VD pana nu mai iese hartie, apoi cu tasta STL verificam ca valoarea bonului sa fie 0 si apasam tasta TOTAL

– Un bon finalizat (sa apasa tasta TOTAL) nu se mai poate anula din casa de marcat. Bonul nu se mai da clientului, si pe baza declaratiei vanzatorului se va anula prin contabilitate. Model declaratie pentru anularea bonului: 

Rapoarte

Raport X (de verificare) se apasa tasta ON scurt ,pe ecran apare"--------", parola 11111111 - TOTAL
Raport Z (Zilnic se scoate la inchiderea programului) se apasa tasta ON scurt, pe ecran apare "--------", parola 22222222 – TOTAL ATENTIE !!! Daca au trecut mai mult de 24 de ore de la ultimul Raport Z pe casa de marcat apare litera H si ora ex: H 14:30 (trebuie scos zetul)
Raport periodic sumar : se apasa tasta ON scurt ,pe ecran apare"--------", parola 22222222 dupa care 11 - STL, data de inceput a raportului (ex: 010811), tasta X, data de sfarsit a raportului(ex: 310811), tasta VD
Raport pe articole : se apasa tasta ON scurt ,pe ecran apare"--------", parola 22222222 dupa care 1 - D2
Pentru a putea urmari vanzarile pe articole, acest raport trebuie scos periodic
Raport periodic detaliat : se apasa tasta ON scurt ,pe ecran apare "--------", parola 22222222 dupa care 1 - STL, Data de inceput a raportului (ex: 010811), tasta X, data de sfarsit a raportului (ex: 310811), tasta VD
Inlocuitor Raport Z (atunci cand se pierde raportul Z ) : Se scoate un raport periodic detaliat unde data de inceput si data de sfarsit a raportului este data in care a fost emis raportul Z lipsa.

Scris de : Dianex

Ella Butnaru
la casa de marcat ELTRADE A100 cum imi dau seama daca acumulatorii sunt descarcati ? multumesc
Dianex
Buna ziua, in partea stanga a ecranului apar nivelurile de incarcare ale bateriei: b4 inseamna ca bateria este incarcata la maximum. Urmeaza b3, b2, b1 si b0. Indicat este sa o incarcati inainte sa ajunga la b1. Cand in stanga ecranului apare bc inseamna ca bateria se incarca.
george
am o casa de marcat eltrade A100 si apare eroare 3 , ce inseamna va rog ?Wut
Dianex
Eroare FS Err3 inseamna ca AMEF trebuie resetat. Acest reset trebuie efectuat doar de personal autorizat. Adresati-va unei unitati de service.
CRISTIAN
Imi puteti spune va rog frumos cum pot scoate al doilea bon (copie)?

­