­

Un contract de service pentru o persoana care nu este foarte familiara cu tehnologia, programare si electronica este foarte util. In perioada de garantie contractul de service nu este obligatoriu conform OUG 28/1999. In perioada de postgarantie lipsa acestui contract prin renuntarea scrisa sau tacita presupune renuntarea la utilizarea acelei case de marcat si achizitionarea altei case, deci este OBLIGATORIU.

Rolele se pot achizitiona de la orice unitate autorizata pentru comercializarea acestora. Aceste role trebuie sa aiba caracteristicile specificate in manualul de utilizare a casei de marcat. Foarte important este de stiut ca achizitionarea de role in lipsa unui contract de furnizare role cu specificarea clauzelor obligatorii prin OUG 28.1999, poate duce la amenzi intre 40.000 si 100.000.

Service-ul pentru casele de marcat este asigurat de Unitatile Service Acreditate pentru acel model casa de marcat. Daca utilizatorul doreste schimbaarea Unitatii Service, poate face acest lucru prin notificarea Distribuitorului Autorizat.

Daca se renunta la utilizarea casei de marcat (voit sau nevoit) aceasta se poate instraina doar prin intermediu Unitatii de la care s-a achizitionat. Primul pas este extragerea memoriei, dupa care casa de marcat poate fi vanduta (prin intermediu Unitatii Service) sau reciclata.

­